De glycobiologie ambrotose

Tijdens mijn specialisatie als Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut leerde ik hoe belangrijk essentiële suikers zijn. Hoewel ik al jaren als therapeut werk, was de glycobiologie nieuw voor mij. Ook de meeste therapeuten zijn niet opgeleid in de glycobiologie. Ik denk dat dit komt omdat er in Nederland geen bedrijven zijn die supplementen met meerdere essentiële suikers op de markt brengen. Daarom geven zij er geen trainingen over en worden de meeste therapeuten er niet over geïnformeerd. De wetenschap van de essentiële suikers (de glycobiologie) bestaat echter al meer dan 30 jaar en er wordt enorm veel onderzoek naar gedaan. Het is een complexe wetenschap en op deze website komen slechts een aantal aspecten aan bod. Mijn doel is om andere therapeuten en geïnteresseerde cliënten te informeren over het belang van glycanen. Meer informatie is te vinden in het boek The essentials of glycobiology.

Wil je starten met supplementen met essentiële suikers? Neem dan contact op met één van de daarvoor opgeleide therapeuten.

Ben je therapeut en wil je meer leren over essentiële suikers of deze supplementen gebruiken in je praktijk? Neem dan met mij contact op.

Ilse van Asperen, Orthomoleculair therapeut, Voedingspraktijk Houten

ambrotose ambrotose ambrotose

Ilse van asperen, orthomoleculair therapeut, voedingscoach en expert op het gebied van supplementen met glycanen of wel essentiële suikers